Koninklijke Wandelclub Beernem

juni 2024

Bericht: Wandelclub Parel van het Pajottenland

DE LOKALE WANDELCLUB PAREL VAN HET PAJOTTENLAND® Vollezele-Galmaarden
 
ORGANISEERT op zondag 17 december

11de Tollembeekse Hanezoekerstochten

Kom met ons de haan zoeken

4- 6- 8- 12- 15- 18- 22- 25- 30-km

Voor deze 11de editie zakken we af naar het Gemeentelijk Ontmoetingscentrum Willem Tell. Hernestraat 5 1570 Tollembeek.

Er kan vrij worden gestart tussen 07u30 en 15u00

Om zoveel mogelijk wandelaars de gelegenheid te bieden om van een aangename wandeling te genieten staan er 9 verschillende afstanden geprogrammeerd. Er kan worden gekozen voor een wandeling van 4-6-8-12-15-18-22-25 of zelfs 30-km.  Voor rolstoelgebruikers en kinderbuggy’s zijn er zelfs aangepaste parcours van 4 en 6-km uitgewerkt.

De lokale lussen, een aaneenschakeling van verharde verkeersarme baantjes, weggetjes en paadjes doorkruisen de mooiste plekjes in het Urbanusdorp.

Het kronkelend paadje langsheen de Mark leidt ons door de weiden en door de stilte van de rustende natuur. Verkeersarme baantjes sturen ons dan verder via de Flieterkouterwijk met de typische voortuintjes en de Flietermolen richting het treinstation in Tollembeek. Aan de spoorweg staat een meer dan 4 meters hoge mijnwerkerslamp. Deze moet ons er doen aan herinneren dat begin van de 20ste eeuw heel wat kompels van de omliggende gemeenten dagelijks de trein namen om in de Waalse koolmijnen te gaan werken. Een tweede gedeelte in deze lus leidt ons naar de oude Kramerijkhoeve. 

Vanaf 12-km wandelen we eveneens tussen de weiden en naast de Mark richting Vollezele. We trekken verder naar de rustpost in B & B Hof ter Haegen. Ooit speelde deze hoeve in het begin van de 20ste eeuw een belangrijke rol in de Vollezeelse geschiedenis van het Brabants trekpaard.

18-25 en 30-km wandelen een extra lus over de Congoberg. Het trotseren van een paar kuitenbijters wordt beloond met prachtige panoramische vergezichten. We zetten onze tocht dan verder via paadjes en tussen de velden door deze  Parel van het Pajottenland®.

Terug aangekomen in de startplaats kunnen we even uitblazen bij een lekker biertje. Er zijn de belegde broodjes en onze, thuis bereidde, heerlijke soep van verse wintergroenten. En natuurlijk staan de niet te versmaden malse, heerlijk ruikende wafels volgens het recept van oma Clementine op het menu van deze Tollembeekse Hanezoekerstochten.

Laatste aankomsttijd is 18:00. Het treinstation van Tollembeek bevindt zich op 1100-m van de startplaats.

Afspraak dus op zondag 17 december in
Zaal Willem Tell Hernestraat 5 te 1570 Vollezele.

Verantwoordelijke = Dero Raymond dero.raymond@gmail.com