Koninklijke Wandelclub Beernem

juli 2024

Driekoningentocht 06 januari 2024

Driekoningentocht 2024

Startzaal: 
Vrije Basisschool De Regenboog, 
Schooldreef 5, 
Beernem  

Datum:  
Zaterdag 06 januari 2024  

Start- en aankomsturen:  
Starten tussen 07u30 en 15u00 
Laatste aankomsttijd 17u30 

Info parking:
Parking aan station en aan de kerk “Maria moeder Gods”
Geschikt voor kinderwagens en rolstoelen: 4km + 6km

Parcours:

4km :

Een volledig verhard parcours door woongebied rond het station van Beernem. Er is een rustpost voorzien. Deze afstand is geschikt voor kinderwagens en rolstoelgebruikers.

6 km :

Een volledig verhard parcours tussen de spoorweg Brugge-Gent en het kanaal Brugge – Gent. Er is een rustpost voorzien. Na de rustpost wandelen we richting Jachthaven. Deze afstand is geschikt voor kinderwagens en rolstoelgebruikers.

Afbeelding met buitenshuis, boom, water, hemel

Automatisch gegenereerde beschrijving

11km :

We wandelen via landelijke wegen rond het fort en langs het kanaal Gent-Brugge naar de rustpost. Het laatste gedeelte van deze afstand loopt langs de jachthaven en langs de spoorweg naar het einde van de tocht.

16km :

Deze afstand heeft 2 rustposten. Het eerste gedeelte wandelen we over de brug van de autosnelweg langs het Blommeke terug naar de startzaal. Voor het tweede gedeelte van deze afstand trekken we naar de keersluis en wandelen we langs het kanaal naar de tweede rustpost. Het laatste stuk loopt langs de jachthaven en de Miseriebocht langs de spoorweg terug naar de aankomstzaal.

21km :

Met deze afstand komt ook de wat ervaren wandelaar bij ons aan zijn trekken. Het eerste gedeelte loopt samen met de 16 km. Het tweede stuk loopt richting kanaal waar we het schiereiland van de Gevaert bewandelen en trekken via het kanaal naar de tweede rustpost. Daarna trekken we via het kanaal richting Sint Joris en komen langs de spoorweg terug naar de aankomstzaal.

Rustposten.

1. Vrije Basisschool de Regenboog schooldreef 5 Beernem – 16km + 21 km
2. Leefschool Stimuland, Parkstraat 4, 8730 Beernem – alle afstanden

Bezienswaardigheden – Domeinen – Bossen

Heilige Maria Moeder Godskerk

De betreffende wijk is gelegen tussen het station en het Psychiatrisch Centrum Sint-Amandus. Omdat deze wijk steeds meer inwoners kreeg, besloot men in 1940 om een parochie op te richten. Van 1941 tot 1965 was er een noodkerk. Van 1962 tot 1965 bouwde men de huidige Heilige Maria Moeder Godskerk. Het betreft een gebouw in baksteen en gewapend beton. Een breed bakstenen front wordt links en rechts geflankeerd door inspringende ingangsportalen. Een halfronde apsis is aanwezig met ten oosten daarvan een opengewerkte klokkentoren in de vorm van een skelet van gewapend beton

Afbeelding met buitenshuis, hemel, boom, wolk

Automatisch gegenereerde beschrijving Afbeelding met hemel, buitenshuis, gebouw, boom

Automatisch gegenereerde beschrijving

Sportcomplex Drogenbrood

De sporthal omvat een sportzaal van 36x48m, aan de ene kant van de zaal bevinden zich de accommodaties voor het publiek zoals de tribunes en de foyer. Aan de andere kant van de zaal zijn ruime sportmateriaal bergingen voorzien. Daarachter bevinden zich de kleedkamers, waarvan er 8 voor de sporthal zijn en 2 kleedkamers die kunnen gebruikt worden voor buitensporten zoals atletiek.

Op dinsdag 8 maart 2022 is gestart met de bouw van het nieuwe zwembad in sportpark Drogenbrood. Het zwembad wordt naadloos tegen de sporthal aangebouwd. Het complex zal een 25-meterbad met 8 banen, een baby- en peuterbad en een instructiebad met beweegbare bodem bevatten, geschikt voor een diepe duik of oppervlakkig geplons.

Vermoedelijke opening : voorjaar 2024.

Afbeelding met hemel, buitenshuis, gebouw, rechtbank

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met kaart, Luchtfotografie, Vogelperspectief, Stedenbouwkunde

Automatisch gegenereerde beschrijving


De keersluis aan de Gevaerts

De keersluis aan de Gevaerts is een fraai staaltje van hedendaagse waterbouwkundige architectuur. Bij hoge waterpeilen worden schotten neergelaten die de watertoevoer richting Brugge afremmen om te verhinderen dat laag gelegen wegen en woonzones aldaar overstromen.

Afbeelding met buitenshuis, hemel, water, boom

Automatisch gegenereerde beschrijving

Jachthaven Beernem

Met zijn eigen trailerhelling en 115 steigers is de binnenjachthaven van Beernem één van de grootste van het land. Plezierboten tot 30 meter kunnen er aanmeren.

Afbeelding met buitenshuis, boom, boot, water

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afstandentabel.

 

Rustpost :

De Regenboog

Rustpost :

Stimuland

Tot einde

Totaal aantal km

4 KM

 

2,45 km

1,85 km

4,30 km

6 KM

 

2,45 km

3,70 km

6,15 km

11 KM

 

5,40 km

5,40km

10,80 km

16 KM

6,40 km

6,50 km

reeds afgelegd : 12,90 km

3,70 km

16,60 km

21 KM

6,4 km

8,00 km

reeds afgelegd : 14,40 km

6,80 km

21,20 km