dec. 2021

Sportaward 10 september 2021

Uitreiking Beernemse Sportaward 2019-2020 op vrijdag 10 September 2021

Op vrijdag 10 september werden we uitgenodigd om naar de bekendmaking van de Beernemse sportprijzen te gaan in OC. De Kleine Beer. Onze parcoursbouwers, Johann, Paul, Marc, Joost, Roger en Rein waren genomineerd voor de prestigieuze Beernemse Sportaward. Dat is een modernere naam voor wat men vroeger de Trofee voor Sportverdienste noemde. De Gouden Beer in deze categorie is zowat de Gouden Schoen in het Voetbal of de Kristallen Fiets in het wielrennen, zij het op een iets bescheidener niveau.

Het feit dat we al genomineerd waren was een flinke opsteker voor onze parcoursbouwers die gedurende 8 maanden, van oktober 2020 tot en met mei 2021 alles samen 23 omlopen hadden uitgestippeld door Beernem, Oedelem, Sint-Joris en Oostveld. Stuk voor stuk waren het pareltjes van 4 tot 17 Km.

De wandelingen werden door vele duizenden mensen gestapt en heel erg gewaardeerd. Dat zagen we op sociale media en lazen we in de vele mailtjes en bedankingetjes die ons werden toegestuurd.

De tegenkandidaten waren niet de minste in hun specifieke sporten. Zodoende gingen we met niet al te hoge verwachtingen naar de bekendmaking en uitreiking van de Gouden Beer. We werden, samen met de andere kandidaten op het podium geroepen voor het “moment suprème”. De prijs werd uitgereikt door de burgemeester. Hij opende de enveloppe en las traag voor “De Gouden Beer, de Sportaward 2019-2020 gaat naar… Wandelclub Beernem”.

Een beetje ongeloof, een snuifje verwondering en nadien een beetje veel trots maakten zich van ons meester. Maar iedereen feliciteerde ons en legde er de nadruk op dat deze erkenning dubbel en dik verdiend was.

We kregen de dagen die erop volgden massaal veel felicitaties binnen waar we uiteraard heel erg dankbaar voor zijn. Nog eens een heel dikke proficiat voor mijn collega’s parcoursbouwers voor het geleverde werk, de prachtige wandelingen maar vooral voor de gemeende vriendschap en collegialiteit.

Rein Ringoot, één van de zes.