dec. 2021

Sneukeltocht 06 oktober 2021

Sneukeltocht 06 oktober 2021.

Op 6 Oktober organiseren wij met Wandelclub Beernem, in samenwerking met enkele Beernemse zorginstellingen, voor de derde keer de “Te Gekke” wandeltocht. Normaal had dit de vierde editie moeten zijn van deze heel speciale tocht maar het Corona-beestje, weet je wel, heeft vorig jaar onze plannen drastisch doen veranderen.

Wandelsport Vlaanderen heeft in het hele Vlaamse gewest 5 ankerplaatsen uitgekozen om de “Te Gekke” wandelingen te promoten. Onze wandelclub is één van die uitverkorenen.

Ik wil eerst nog even duiden wat er speciaal is aan deze tochten. Vanuit de Geestelijke gezondheidszorg wordt algemeen aanvaard dat wandelen een zeer helend karakter heeft voor mensen die het psychisch zwaar hebben of erg kwetsbaar zijn. Wandelen maakt je hoofd leeg en is bovendien op alle vlakken de gezondste en goedkoopste sport waardoor het voor haast iedereen benaderbaar is. In samenwerking met De Klaver, P.C. Sint-Amandus, ’t Veldzicht, Mirte en Ter Muiden organiseren wij dus deze wandelingen. Wij hebben de parcoursen gemaakt, zorgen voor de uit- en afpijling en doen de inschrijvingen en administratie.

Er zijn echter enkele afwijkende zaken in vergelijking met onze klassieke tochten, die we even voor onze leden verduidelijken. De tochten gaan door op woensdag 6 Oktober. We starten aan Ter Muiden, Meulestraat 6 in Oedelem en er staan 3 afstanden op het programma . De 4,5 Kilometer blijft voornamelijk in Oedelem-centrum en heeft een stop halfweg. De 7,5 Kilometer heeft 2 stops en de 15 kilometer heeft er 3 en loopt door het domein van kasteel Ten Torre op de grens met Sijsele. Deze stops gaan ook niet de klassieke tour op maar kan je eerder catalogeren in een soort van Sneukeltocht. Op alle stops presenteren de deelnemende instellingen een hapje of een drankje. De inschrijfprijs bedraagt 3 € voor alle afstanden maar daar krijg je dus wel wat voor in de plaats. Starten kan je van 10 tot 15 uur.
Let op! Dat is dus helemaal anders dan op een klassieke wandeling. En bij vorige edities stonden er reeds erg vroeg mensen vertrekkensklaar. Probeer dat dus absoluut te vermijden. We moeten respect hebben voor de mensen van Ter Muiden.

Zoals velen onder jullie weten zijn er wegenwerken aan de gang in Oedelem. Het is erg moeilijk parkeren rond Ter Muiden maar er is voldoende parkeerplaats op de parkings van De Markt, Sporthal Den Akker, en de parkings aan de kerk en het kerkhof

We hopen dat onze leden/wandelaars massaal zullen aanwezig zijn op deze heel speciale tocht.

Els Vyncke, voorzitter