okt.

Oostveld vrijdag 04 maart 2022

Afbeelding met gras, lucht, buiten, veld

Automatisch gegenereerde beschrijving

WANDELTOCHT OOSTVELD VRIJDAG 04 MAART 2022

Op vrijdag 04 maart trekken we naar het noord oosten van onze gemeente, namelijk naar Oostveld.

De parochie Oostveld ligt in de deelgemeente Oedelem en telt ongeveer 1000 inwoners.
Het ligt drie kilometer ten oosten van het dorpscentrum van Oedelem, in het landelijk gebied tussen Oedelem, Beernem en Knesselare, op de cuesta Zomergem-Oedelem.

Dit drie gemeenten knooppunt ( Beernem – Knesselare – Maldegem ) werd sedert 14 april 2015 niet meer bewandeld door onze wandelclub (cfr Roger). Een goede reden om dit prachtig natuurgebied (Burkel) en de landelijke omgeving van Oostveld nog eens op te nemen in ons jaarprogramma.

Starten doen we in de kantine van de plaatselijk voetbalclub. De startplaats doet tevens dienst als rustpost.

Op de start- en rustpost is er mogelijkheid om iets te drinken en/of te eten. Dit nog met enig voorbehoud vanwege de mogelijks op dat ogenblik geldende CORONA- regels. Maar de cijfers gaan wel de goede richting uit waardoor catering, heel waarschijnlijk, terug mogelijk zal zijn.

We hebben drie afstanden voor jullie uitgepijld : 6 km – 11 km en 15 km.

Voor de 6 km hebben we zelfs twee parkoers: Eén volledig verhard parkoers van 5,4 km.
En één parkoers met doortocht door het Kallekensbos (natuur = 5,9 km ). Aan jullie de keuze.

Voor het eerste gedeelte van elke afstand trekken we langs de landelijke wegen richting Knesselare.
Na respectievelijk 5,40 km of 8,50 km komen we dan terug in de kantine, waar we even kunnen verpozen. En als Covid-19 geen roet in het eten gooit zullen we hier ook kunnen genieten van een natje en een droogje.

Voor het tweede deel van de wandeling trekken we richting Burkel ( Maldegem ).
De 15 km gaat via het Cavelotterspad (een Trage Weg tussen de Nonnedreef en de Schaerestraat) naar het Kallekensbos.
Ook de 6 km. (natuur) en de 11 km. gaan richting het Kallekensbos. Dit prachtig stukje natuurgebied wordt beheerd door natuurpunt en mag (gelukkig) publiekelijk bewandeld worden.

Hieronder de afstanden tabel betreffende deze wandeling.

Tot rustpost Van rustpost tot einde. Kilometer totaal Aantal km. natuur
6 km. verhard 5,4 km. 5,4 km.
6 km. natuur 5,9 km. 5,9 km. 2,4 k.
10 km. 5,4 km. 5,8 km. 11,2 km. 3,5 km.
15 km. 8,5 km. 7,3 km. 15,8 km. 5,6 km.

We zijn er zeker van dat deze wandeling jullie zal kunnen bekoren en hopen jullie dan ook te zien op vrijdag 04 maart.

Parcours: Paul Stevens.

Afbeelding met gras, buiten, lucht, veld

Automatisch gegenereerde beschrijving