Najaar

Nieuwsbrief 23 december 2021

Nieuwsbrief Wandelclub Beernem: 23 december 2021.

Beste Wandelvrienden,

Eerst en vooral ook eens wat positief nieuws.
We hebben namelijk zojuist de toelating van Wandelsport Vlaanderen gekregen om onze 2 Corona wandelingen te Oedelem, te mogen uitpijlen en dit voor maximum 14 dagen.

Maandagvoormiddag zullen we dit dan ook doen, zodat jullie vanaf 27 december, in de namiddag, t/m. zondag 09 januari 2022 de uitgepijlde parcours zullen kunnen bewandelen.

2021… Het ging “Het Rijk der Vrijheid” worden. Alles ging weer kunnen. We zouden allemaal twee keer geprikt worden en alles zou weer zijn als vanouds. We zouden weer naar hartenlust kunnen wandelen, we zouden weer een achttal tochten kunnen organiseren en Corona zou stilletjes aan een nare droom blijken te zijn die achter de rug lag. En jawel, we hebben een paar wandelingen kunnen organiseren, weliswaar met een beperkte catering en met heel wat veiligheidsvoorschriften.
Maar met heel veel goeie wil en de medewerking van onze vele leden, medewerkers, sympathisanten, parcoursbouwers en bestuursleden zijn we er toch maar mooi in geslaagd jullie een mooi programma aan te bieden.

Vandaag zitten we alweer in een nieuwe, vierde golf en als we de overlegorganen van ons land mogen geloven – en waarom zouden we daaraan twijfelen – krijgen we zeer binnenkort een nieuwe, vijfde golf van de Omnikronvariant over ons heen.

We zijn het intussen grondig beu. Maar we zullen het toch nog eens moeten uitzweten. Alle verenigingen hebben het, na twee jaar Corona, erg moeilijk. Vele sportclubs zien hun leden massaal afhaken en hebben het financieel niet onder de markt. Onze wandelclub is echter een heel gezonde vereniging (letterlijk en figuurlijk) en dat is voornamelijk te danken aan de loyaliteit van jullie, onze leden. Ondanks ons tweede, moeilijke jaar blijven jullie erg trouw lid van Wandelclub Beernem en daar zijn wij, het bestuur, jullie oneindig dankbaar voor.

Onze wandelclub bestaat volgend jaar 50 jaar. Een halve eeuw dus en dat zullen wij niet onopgemerkt laten voorbijgaan. Het bestuur werkt aan een feestprogramma maar dat zal natuurlijk erg afhankelijk zijn van wat het Covidbeestje ons nog allemaal gaat brengen. Uiteraard houden we jullie op de hoogte via onze Nieuwsbrieven en Ledenmagazines.

Rest me nog enkel, in naam van ons hele bestuur, iedereen van jullie een Vrolijke Kerst en een Gelukkig Nieuwjaar te wensen. Hou het veilig en gezond en hopelijk snel tot ergens te velde.

Els Vyncke, een bezorgde maar hoopvolle voorzitter.