Wandelclub Beernem

xr:d:DAEi32GsYhA:1186,j:44843398136,t:23010815

Lattenklieverstocht 2019

Start: Zaal Sinjo St-Joris

LATTENKLIEVERSTOCHT 7 APRIL 2019.

Op 22 April 1994 werd aan het voormalig Gemeentehuis van Sint-Joris-ten-Distel het beeldje van “De Lattenkliever” van de hand van Jean-Claude Van Haecke onthuld. Het beeldje stelt heel figuratief de Lattenkliever voor, een beeld dat de herinnering aan dit verdwenen beroep gestalte geeft. Op een paar dagen na staat dit prachtige monumentje er dus 25 jaar. We zullen op deze tocht, die de Lattenkliever in zijn naam heeft , alle afstanden hier laten passeren.

Zoals altijd starten we in de mooi vernieuwde zaal Sinjo. Alle afstanden beginnen met een ommetje via het magnifieke kasteel “De Lanier”. Het kasteeldomein wordt slechts één keer per jaar opengesteld voor het wandelpubliek. Geniet er dus van. De 4 en 6 Km. gaan snel terug richting het dorpscentrum en krijgen in de Vrije Basisschool hun rustpost. Heel uitzonderlijk kunnen dus ook de 4 Km.-stappers genieten van een natje en een droogje onderweg. De lange afstanden, met name de 15, 21 en 25 Km. maken eerst een mooie lus door De Vaanders. We gaan meer dan 2 Km. door dit unieke natuurgebied, beheerd door Natuurpunt. Na 7,3 Km. komen de lange afstandstappers aan op hun eerste rustpost in de school.

Intussen zijn de 11 Km-stappers rechtstreeks naar de rustpost in de Bargelaan getrokken. Langs het kanaal en de Miseriebocht ga je langs heel fraaie wegels naar het Boothuis en de jachthaven. Hier liggen pareltjes van boten te pronken. Over de fietsersbrug trekken we naar de Bargelaan. De lange afstanden (vanaf 15 Km.) sluiten aan bij de 11 Km. en hebben aan de Bargelaan hun tweede rustpost. Vanaf hier keren de 11 en 15 Km. terug naar Sint-Joris via De Kijkuit, een paradijs voor watersporters en durvers. We duiken daar naar beneden en stappen op enkele meters van de Vaart terug naar Sint-Joris.

De 21 en 25 Km. maken nog een ommetje door weinig bewandelde wegen van Beernem. Je wandelt zowaar via Audenaerde en Mexico naar het Domein Patershof waar er ook nog een stukje bos wacht. Deze afstanden krijgen hun derde stop opnieuw in de Bargelaan en gaan van daaruit via een klein ommetje ook naar de Kijkuit om de laatste kilometers samen met de 11 en 15 Km. terug te wandelen naar Sint-Joris.

Wij hopen op schitterend weer en veel wandelaars van onze eigen wandelclub. Allemaal hartelijk welkom

Rein Ringoot.