Wandelclub Beernem

sept_23

Kermistocht St-Joris 02 september 2022

SINT-JORIS KERMISTOCHT 2 SEPTEMBER 2022.

Op 2 September organiseren we alweer onze jaarlijkse kermistocht in Sint-Joris. We doen dat in samenwerking met het Kermiscomité. En starten doen we zoals steeds vanuit Zaal SINJO, Lattenklieverstraat 28. Het is al 8 jaar geleden dat we nog eens richting Sint-Maria-Aalter trokken. Met onze afstanden vanaf 12 Kilometer maken we dat ruimschoots goed.

Uiteraard kunnen we onze 4 en 6 kilometerstappers niet naar Sint-Maria-Aalter sturen, die blijven in Sint-Joris en kunnen daar wandelen over Buggy- en/of rolstoelvriendelijke wegen. De 4 Km. gaat een eindje langs het kanaal en daarna via rustige wegen terug naar zaal Sinjo.

De 6 Km. krijgt 2 korte lussen voorgeschoteld. De eerste lus gaat een eindje langs het kanaal en via enkele rustige veldwegels en majestueuze dreven terug naar de Sinjo. Dat is meteen ook hun rustpost. Van daaruit krijgen zij hetzelfde parcours als de 4 Km.- wandelaars voor de voeten om af te klokken op een kleine 7 Km.

Voor de 12 kilometerstappers gaan we via het kanaal en de miseriedreef richting Vijvers en het kasteel van Schuurlo. Na 6,7 kilometer komen we aan in het prachtige domein Menas waar de rustpost is gevestigd. Een schitterend wandelpad van een dikke kilometer laat ons het domein in al zijn rust en pracht doorkruisen. We verlaten Menas via de Blekkervijverstraat en trekken naar de spoorweg die we volgen tot aan de grens van Sint-Joris, waar we de laatste 2 kilometer volmaken tot zaal Sinjo.

De 15 kilometer krijgt hetzelfde parcours voorgeschoteld als de 12 Km. tot aan de spoorwegtunnel aan de Maria-Aaltersteenweg. Maar dan krijgen ze nog een pittige 3 Km. extra die hen door de Vaanders leidt. De Vaanders is een schitterend natuurgebied op de grens tussen Oost en West-Vlaanderen. Met wat geluk kan je er boeiende beestjes tegenkomen.

En dan hebben we nog een extraatje voor de 18 Km-stappers. Die mogen na hun eerste doortocht in Menas nog een extra rondje Maria-Aalter toevoegen aan hun tocht. Maar als supplement krijgen ze dan ook nog een tweede stop, terug in domein Menas.

Je merkt het, 5 afstanden, voor elk wat wils, liggen op jullie te wachten. Kom zeker en geniet van al het moois dat Beernems kleinste deelgemeente te bieden heeft. Starten kan van 7:30 tot 15:00 uur. Tot in Sint-Joris

Afstandentabel.

Sinjo Menas Menas Tot einde Totaal
4 km. 3,7 km.
6 km. 3,2 km. 3,7 km. 6,9 km.
12 km. 6,7 km. 5,8 km. 12,5 km.
15 km. 6,7 km. 8,1 km. 14,8 km.
18 km. 6,7 km. 10,3 km. 8,1 km. 18,4 km.