Hernieuwingsdag 2021

Covid Safe Ticket op de wandeltochten!

Afbeelding met tekst, illustratie  Automatisch gegenereerde beschrijving

Beste wandelaars, clubleden.

De realiteit dwingt ons om jullie opnieuw te informeren inzake verstrengde coronamaatregelen. Helemaal niet aangenaam, maar we mogen niet opgeven.  Er zijn een aantal aanpassingen in de maatregelen, maar het blijft zeker mogelijk om nog wandeltochten te organiseren. Hieronder geven we verduidelijking. (We verwijzen o.a. naar YouTube filmpjes die soms starten met reclame, daar kunnen we echter niets aan doen).

Vriendelijke wandelgroeten.

Het WANDELSPORT VLAANDEREN team

De algemene richtlijnen

Om de hiernavolgende links en filmpjes te consulteren: Ga er met de cursor op staan (https …,www… Mijn…“hier”), druk op de Ctrl toets (een handje verschijnt) en druk daarna op de linker muisknop).
De belangrijkste info wordt in onderstaande tekst wel weergegeven.

Op de officiële site van de overheid  https://www.info-coronavirus.be/nl/faq/ staan de nieuwe maatregelen weergegeven. De uitbreiding van de mondmaskerplicht en het gebruik van het Covid Safe Ticket zijn de 2 maatregelen die voor de wandelorganisaties van belang zijn.

Voor publieke evenementen, zoals onze wandelingen, vraagt men het gebruik van het Covid Safe Ticket. Dit vanaf 1 november. Bij gebruik van het Covid Safe Ticket vervalt de mondmaskerplicht voor de deelnemers
M.a.w. vanaf 01/11/2021 dienen alle wandelaars (vanaf 12 jaar) die deelnemen aan een officiële wandeltocht van Wandelsport Vlaanderen een Covid – certificaat voor te leggen bij het betreden van de startzaal.

Welke certificaten zijn van toepassing:
* Een vaccinatiecertificaat
Een vaccinatiecertificaat bewijst dat je volledig gevaccineerd bent tegen het Covid-19-virus.

• CovidSafeBE-app op je smartphone of tablet. Men surft naar www.covidsafe.be en men downloadt en installeert de app. Bewaar het certificaat zodat je ook zonder internet het certificaat kan raadplegen. Bekijk hier hoe men deze app kan downloaden.   https://www.youtube.com/watch?v=2Jl3n7GK6vQ
  • Heb je geen smartphone of tablet : men kan via de laptop zijn certificaten downloaden via overheidsinstanties zoals Mijn Burgerprofiel of Mijn Gezondheid. Omdat dergelijk Covid Safe Ticket persoonlijk is, zal men zich eerst moeten inloggen via de identiteitskaart of via Itsme en dan kan men het vaccinatiecertificaat downloaden of afdrukken.
    Hier zie je een filmpje hoe je kan aanmelden en hier info hoe je het coronacertificaat kan downloaden en afdrukken. .
  • Belangrijk! Het kan ook telefonisch worden aangevraagd. Voor Vlaanderen op het nummer 078/78 78 50 (van 9 tot 19 uur op weekdagen en op zaterdag van 10 tot 18 uur). Men dient de instructies te volgen en je rijksregister nummer door te geven. Het coronacertificaat wordt opgestuurd naar je officiële adres.

* Een testcertificaat
Met een testcertificaat kan je bewijzen dat je een Covid-19-test onderging waarvan het resultaat negatief was. Een PCR-test mag niet ouder zijn dan 72 uur, een sneltest niet ouder dan 24 uur.

* Een herstelcertificaat
Een herstelcertificaat toont aan dat je hersteld bent van Covid-19 na een eerdere positieve Covid-19-test. In ons land worden een herstelcertificaat en een certificaat van één vaccindosis gelijkgesteld met een volledige vaccinatie.

De medewerkers moeten vanaf 29 oktober wel steeds een mondmasker dragen.

Gebruik en controle Covid Safe Ticket

Op onze wandelingen controleren we het Covid Safe Ticket om de deelnemers al dan niet toe te laten.
Het controleren van het coronacertificaat gebeurt vóór de inschrijving.
Deze controle gebeurt via een app op de smartphone van de controleurs.
Deelnemers tonen hun corona-certificaat. Dit certificaat heeft men ofwel op de eigen smartphone geïnstalleerd ofwel op papier afgedrukt . Daarnaast toont men de identiteitskaart ter controle van de naam. Via deze app kan men geen andere gegevens raadplegen.

Op de rustposten tonen de deelnemers hun betaalbewijs of inschrijvingsbewijs voordat ze de zaal betreden. Niet-leden die inschreven via de QR-code kunnen hun inschrijvingsbewijs op de smartphone tonen.

********************