Clubinfo – annulaties

Busreis naar Nieuwrode geannuleerd.
De op zondag 28 maart 2021 geplande busreis naar Nieuwrode (Vlaams Brabant) wordt geannuleerd.
De organiserende wandelclub van “De parel van het Hageland” heeft beslist om deze tocht omwille van de Corona problemen te annuleren.
Spijtig natuurlijk, maar wel een terechte beslissing.
Nog even geduld, het einde van de tunnel komt nu toch beetje bij beetje in zicht.

***************************************

Het Bestuursorgaan van Wandelsport Vlaanderen vzw heeft besloten om het  inrichten van georganiseerde wandelingen te verbieden tot en met 14 maart 2021. Daarom worden op www.walkinginbelgium.be alle tochten in die periode op geannuleerd geplaatst. Voor de periode erna wachten we op nieuwe richtlijnen van de overheid.

***************************************

Beste Wandelvrienden,

Jullie hebben nog nooit zoveel Nieuwsbrieven van ons gekregen dan het voorbije jaar, maar daar is uiteraard maar één reden voor: Corona. De maatregelen van de overheid veranderen haast wekelijks, en ook van Wandelsport Vlaanderen krijgen we beperkingen opgelegd.

Na de kletsnatte maar succesrijke januari wandelingen in Sint-Joris waarbij alles samen enkele duizenden mensen de kanaaloevers verkenden hebben we weer 3 nieuwe wandelingen uitgestippeld. Dit in vervanging van onze Bloemendaletocht, die normaal op 7 februari had moeten doorgaan.

Marc heeft zich aan het puzzelen gezet en heeft voor de wandelaars parcoursen van 6, 12 en 14 Km. in elkaar gebokst.

De bewegwijzering voor deze wandelingen zal uithangen van zaterdag 13 februari tot zondag 14 maart. Het vertrekpunt is aan de ingang van OC De Kleine Beer, C. Marichalstraat 5 te Beernem.

Het kortste parcours blijft in de dorpskom en doorkruist een mooi stukje groen in Het Patershof. De langere afstanden gaan richting Moerbrugge en lopen voornamelijk door het Beverhoutsveld. Aan de kerk van Beernem is er een Openbaar toilet. Alle parcoursen passeren hier.

Normaal hadden we op 5 maart onze volgende tocht “Rondom Oostveld”, maar ook deze tocht gaat om de gekende reden niet door. Maar jullie zijn van ons intussen wel gewoon dat er voor een zeer waardig alternatief gezorgd wordt. Paul en Johann zullen hier de parcoursbouwers van dienst zijn en voor mooie wandelingen zorgen. Die zullen uitgepijld zijn van 20 maart tot 18 april.

Verder hebben we van Wandelsport Vlaanderen de vraag gekregen om mee te werken aan een uniek project dat de titel “Vlaanderen Wandelt Lokaal” zal meekrijgen. 15 Wandelclubs in West-Vlaanderen zullen op zondag 25 april samenwerken. Verdere details zullen we jullie in een latere Nieuwsbrief bekend maken. Het project staat nog in zijn kinderschoenen, maar het belooft zeker boeiend te worden en er wordt hard aan gewerkt.

Tot slot moeten we toch ook nog melden dat de huldiging van de verdienstelijke leden 2020, die we gepland hadden op 21 Februari, uiteraard nu niet kan doorgaan.

Zo, heel wat nieuws vanuit het bestuur van onze wandelclub. Hou het gezond, wandel lustig voort en misschien tot ergens te velde,

Els Vyncke, voorzitter