Wandelclub Beernem mei

Clubinfo – annulatie

Nieuwsbrief.

Beste Wandelvrienden,

Nog even, nog heel even doorbijten en we zijn eindelijk beland in het rijk van de vrijheid, zoals een Vlaams politicus het omschreef. Als het allemaal een beetje meezit openen op 8 mei de terrassen. En daar gaan we ook op inzetten. Onze tochten in het Oostveld zijn massaal bewandeld. We kregen daar heel veel positieve kritieken op en ook een paar minder positieve. Er waren criticasters die veel liever gaan wandelen in het Drongengoed of Bulskampveld en klagen over het ontbreken van bossen in het Oostveld maar we kunnen er moeilijk enige bossen gaan bijleggen. Elke streek heeft zijn charmes, mogelijkheden en gebreken. Onze parcoursbouwers proberen overal het beste te maken van de opportuniteiten die zich aandienen. En dat is bij deze ook de verdienste van onze parcoursbouwers, waarvoor onze eeuwige dank.

Maar we hebben ook fantastisch nieuws voor de liefhebbers van bos en natuur want onze nieuwe coronawandelingen vertrekken aan café De Bolzak en gaan voornamelijk door het Bulskampveld en de Vagevuurbossen.

Even praktisch nu. Marc D’haeninck heeft drie parcoursen gemaakt. Ze zullen uitgepijld zijn van zaterdag 01 mei tot en met zondag 30 mei. De startplaats (van de drie uitgetekende plannetjes) is aan de Wellingstraat 117 in Beernem. En laat dat nu net de parking zijn juist tegenover Café De Bolzak, de bekende zaak van Geert en Tania. Met een beetje geluk en de opening van de terrassen op 8 mei kunnen we vanaf dat moment starten met een lekkere kop koffie, of een smakelijk biertje.

De kortste lus is 7 km. en vertrekt richting Beernem centrum. Na enkele honderden meter gaan we rechtsaf, het Blommeke in en gaan eerst dwars door het Sint-Amandusinstituut om snel het Bulskampveld in te duiken. Belangrijk ook is dat we na 4,7 km. het kasteel en de kruidentuin passeren waar er een openbaar toilet gevestigd is.

De 12,1 km. maakt in het Sint-Amandusinstituut al een mooie lus door het domein en steekt aan het Aanwijs de Reigerlostraat over om verder te wandelen door de Vagevuurbossen. Zij komen na 9,9 km. voorbij aan het kasteel in het Bulskampveld en de toiletten.

De langste afstand gaat de eerste 5km. mee met de 12 km.-stappers maar maakt dan nog een prachtige, grotere lus door de Vagevuurbossen en passeert bijna aan Wildenburg om de laatste 5 km. ook door het Bulskampveld naar de startplaats te trekken. Zij passeren het kasteel en de toiletten na 13,3 km. en klokken af aan café De Bolzak na 15,5 km.

We kunnen maar hopen dat we ons daarna kunnen bezondigen aan een lekker ijsje, een frisse cola, een stevig Speciaal biertje of een pittige boterham met hesp op het terras van De Bolzak.

Onze speciale dank gaat ook uit naar de provincie West-Vlaanderen om de uitpijling te mogen laten hangen voor de hele maand. Dat is ook geen evidentie.

Zoals u allicht weet is Vlaanderen Wandelt op zondag 25 april afgelast. Deze activiteit is verplaatst naar zondag 27 juni en gaat door onder de noemer “Vlaanderen Wandelt Lokaal”. Er zijn 14 wandelclubs uit onze regio die zullen deelnemen en daar zijn wij er uiteraard één van. Alles is nog niet tot in detail uitgewerkt maar de grote lijnen en de parcoursen liggen al vast. Wij zullen een heel belangrijke rol vervullen want vanuit zaal Sinjo in Sint-Joris zal je drie richtingen uitkunnen. Met de Molenstappers uit Ruiselede hebben we een parcours gemaakt dat richting Kruiskerke trekt. Met het feestcomité van de Marollen uit Sijsele hebben we een parcours uitgetekend dat over Beernem naar Oedelem loopt en met Pasar Oostkamp gaat er een wandeltocht door de Vaanders, richting Sint-Amandusinstituut en dan verder tot in Hertsberge. Als alle parameters het toelaten en alles weer min of meer normaal verloopt zal dit ongetwijfeld een wandelhoogdag worden.

Ook nog ter info. We kregen vandaag (21/4) bericht van de wandelclub uit Lommel dat hun wandeltocht van zondag 23 mei NIET doorgaat. De busreis die we voor deze wandeling hadden voorzien moeten we dus jammer genoeg ook annuleren. Hopelijk gaat onze reis naar Bütgenbach op 25/7 wel gewoon door.

Nog even doorbijten beste vrienden. Mogelijk wordt het nog een geweldige wandelzomer. Geniet van onze nieuwe uitgepijlde wandelingen en vooral… hou het veilig en gezond.

Tot ergens ten velde

Els Vyncke, voorzitter

****************************************

Busreis naar Lommel geannuleerd.
De op zondag 23 mei 2021 geplande busreis naar Lommel wordt geannuleerd.

Wij ontvingen volgende bericht van WSV Milieu 2000 Lommel.

Tot mijn spijt moet ik u mededelen dat het bestuur van WSV Milieu 2000 Lommel ten gevolge van de geldende Covid 19 maatregelen en de onzekerheid voor de komende weken (maanden) besloten heeft om al hun activiteiten van de maand mei 2021 te annuleren.

Dus ook onze Jubileumtocht van zondag 23 mei 2021 komt (net als vorig jaar) hierdoor te vervallen.

Het door jullie geplande bus bezoek kan dus niet doorgaan.
Spijtig maar die wereldwijde pandemie blijft maar stokken in de wielen steken.
Hopelijk kunnen we elkaar op een later tijdstip wel ontmoeten.

Met de beste wandelgroeten,

Jean Engelen