Wandelclub Beernem - juli

Clubinfo

Nieuwsbrief 10 juni 2021.

Beste Wandelvrienden,

Vandaag, 9 juni versoepelen de Covidmaatregelen en dat opent de deur naar meer vrijheid en dus ook naar weer meer georganiseerd wandelen.

En bij Wandelclub Beernem blijven we niet bij de pakken zitten want volgende week , donderdag 17 juni, gaat aan zaal De Barge in de Bargelaan in Beernem onze allereerste post-coronawandeling door, waar ook iedereen kan aan deelnemen. Paul stippelde zoals gewoonlijk weer 4 mooie tochten uit rondom De Kijkuit en de noordelijke zijde van het kanaal. Er zijn omlopen van 4 – 6 – 12 en 18 Km. Starten kan vanaf 7:30 uur tot 15 uur. Er zijn echter nog een aantal beperkingen die het toch nog een beetje speciaal maken.

Zo kan er aan de inschrijfzaal enkel ingeschreven en afgestempeld worden. Onze ledenverantwoordelijke Roger zal aanwezig zijn en de deelnemende leden hun attentie geven naar aanleiding van het vernieuwen van hun lidmaatschap. Er is echter nog GEEN CATERING mogelijk. Dus geen kopje koffie, geen pintje of Duvel achteraf, geen broodjes en taart. We hebben wel voor een waardig alternatief gezorgd. Na enkele kilometers komen alle afstanden voorbij aan De Witte Hoeve. De sympathieke uitbaters hebben normaal op donderdag hun sluitingsdag maar ze willen speciaal voor ons hun zaak open stellen. Je kan er naar het toilet, je mag er zelfs je picknick verorberen, uiteraard mits het nuttigen van een consumptie. En aangezien de uitbaters een hart hebben voor honden zijn ook uw trouwe viervoeters welkom. De mensen zullen ook zorgen voor belegde broodjes en taart. Uiteraard dienen jullie de geldende Covid-maatregelen, zoals maximum met 4 aan tafel en mondmaskerplicht nog steeds te respecteren. We hopen echt dat er heel wat van onze trouwe leden zullen opdagen.

10 Dagen later organiseert Wandelsport Vlaanderen voor het eerst Vlaanderen Wandelt Lokaal. Ook aan onze wandelclub werd gevraagd om mee te werken. De samenwerking tussen bijna 100 Wandelclubs in Vlaanderen resulteert in heel wat mogelijkheden. Wij starten aan zaal Sinjo in de Lattenklieverstraat in Sint-Joris. We werken samen met Wandelclub PASAR uit Oostkamp. Onze wandelingen komen naar mekaar toe aan het Psychiatrisch Ziekenhuis Sint-Amandus, de totale afstand van deze tocht is ongeveer 16 Km. Met wandelclub DE MAROLLEN hebben we een parcours uitgepijld dat naar OC De Kleine Beer loopt en 11,5 Km. lang is. Je kan ook vanuit de Sinjo vertrekken naar Ruiselede en terug. Deze tocht is om en bij 24 Km. lang en wordt uitgestippeld en uitgepijld door de MOLENSTAPPERS uit Ruiselede. Voor de wandelaars die het een beetje rustiger willen is er ook een kortere wandeling in en rond Sint-Joris voorzien. Die klokt af na 8 Km. Het klinkt enigszins verwarrend maar het wijst zichzelf wel uit. Op deze wandeling zal er terug catering aangeboden worden in de startzaal.

Zo, hopelijk zijn jullie wat duidelijker geïnformeerd en kunnen we EINDELIJK een beetje een normale zomer tegemoet gaan. Ik kijk er, met ons hele bestuur, al naar uit om jullie, onze trouwe leden, opnieuw te ontmoeten bij onze twee volgende organisaties.

Tot dan en vooral… hou het gezond,

Els Vyncke, voorzitter