Wandelclub Beernem

xr:d:DAEi32GsYhA:1186,j:44843398136,t:23010815

Busreis Roeselare 28 april 2019

BUSREIS naar ROESELARE op ZONDAG 28 APRIL 2019
Vlaanderen wandelt

Inrichtende club: WSV De Colliemolenstappers uit Oostnieuwkerke-Staden

Start: Expohallen, Diksmuidsesteenweg 400

Wandelafstanden: 5 – 8 – 10 – 14 – 22 – 26 km

We vertrekken om 8.00u aan de parking naast de kerk C. Cardijnlaan in Beernem.
Prijs: 5 euro, inschrijvingsgeld inbegrepen!

Inschrijven kan via R. De Schuyter: 0495/895454 of 0474/417896 of bij een organisatie van onze club bij het secretariaat of via e-mail naar info@wandelclubbeernem.be

Terugrit uit Roeselare: 16.30u of 17.00u

Dit is een extra ingelegde busrit voor de clubleden die parkeermoeilijkheden vrezen door het traditioneel grote aantal wandelaars. Waarvoor dank aan het bestuur.

Hoe ziet het wandelparcours er uit?

5 km – 8 km ( stadswandeling en geschikt voor rolstoelen ).
De kleinste afstand is 5 km, en is tevens geschikt voor rolwagens en zeker voor kinderen die aan de hand van een fotozoektocht hun hartje kunnen ophalen.

Vanaf 8 km vertrekt men richting de vernieuwde parkbegraafplaats, met zijn militaire en burgergraven, ook een vlindertuin, insectenhotel en kunstzone naar de Sint-Michielskerk en vandaar naar de ruime rustpost in het VTI-Roeselare.
Dan wordt er gestapt richting de kop van de vaart om de brouwerij Rodenbach te bereiken. De brouwerij is GRATIS te bezoeken en tevens wordt er een GRATIS biertje aangeboden.
De terugweg is via het Sint-Amandsplein om dan via het natuurgebied de Grote Bassin terug de startplaats te bereiken.

Wie er nog een 3-tal kilometer (11 km) wil bijdoen, maakt een ommetje via de Kleine Bassin.

De 14 km-afstand verloopt via een wandelweg achter de immense REO-veiling, komt door het Rodenbachkwartier aan de wandelweg die de Collievijverbeek volgt tot aan de rustpost in het Kerelsplein. Van daaruit vertrekt men door een stadspark en achter de Spil terug naar de oude stedelijke begraafplaats om aan te komen in het VTI. In de nabije omgeving van deze controlepost bevindt zich het wielermuseum KOERS. Na een deugddoende rust, volgt een bezoek aan de Rodenbachbrouwerij om dan de terugweg zoals hierboven beschreven aan te vangen.

Het 22 km parkoers verloopt een beetje volgens de 14 km, maar voor deze wandelaars staat een tocht door het Sterrebos met vijver, speeltuin en renaissancekasteel op het menu met rustpost in het MPI te Rumbeke. Vandaar wordt er via het wandelpad langs de Regenbeek en via de voetgangersbrug naar het VTI gestapt. Dan volgt ook het brouwerijbezoek met de terugweg door het stadspark.

De 26 km kruist de buitenring van Roeselare. Op de wandelweg ligt de Zilverberg en Muze’um L. Een hedendaags museum waar licht en landschap domineren. Verder krijgen we met de Kleiputten een uniek stukje natuurreservaat voorgeschoteld. De voormalige kleigroeve is tegenwoordig een prachtig open water- en moerasgebied met talrijke wandelpaden. Hou er rekening mee dat hier mogelijks een rustpost werd bijgevoegd en daardoor de afstand ook een 2-tal km. langer kan zijn

Veel wandelplezier!

De Roo Marleen