dec. 2021

Busreis naar Ieper – zaterdag 11 december 2021

ZATERDAG 11 december 2021

BUSREIS naar Ieper (West-Vlaanderen)

Wandeltocht : Ieper in de winter

Inrichtende club : Nooit moe Boezinge VZW

Startplaats : De Fenix, LeopoldIII-laan 16, Ieper

Wandelafstanden: 6 – 8 – 10 – 19 km

We vertrekken om 12.00u aan de parking naast de kerk, Kardinaal Cardijnlaan in Beernem.

Prijs: 10 euro

Inschrijven kan via Marleen De Roo : 0477/95.79.40 of 09/374.70.23 of, bij voorkeur, via e-mail naar romain.bleyaert@proximus.be of tijdens een organisatie van onze club, bij het secretariaat.

Aandacht!

• Het vertrekuur is om 12.00u
  • Zoals het bestuur besliste, wordt bij het instappen gevraagd een EU Covid-certificaat, de 2 vaccinatiebewijzen of een bewijs van negatieve test te tonen in het kader van de COVID-reglementering.
  • Graag nog even de COVID-maatregelen voor op de bus nalezen in de lente-editie van ons ledenblad.
  • In de startzaal is er de mogelijkheid om de poncho’s en rugzakken af te halen bij de overkoepelende wandelorganisatie.

Info wandelparcours

Als je de oorspronkelijke planning in ons jaaroverzicht bekijkt, merk je dat de landelijke, rustige omloop in Keiem geschrapt is. Het bestuur van de Tervaetestappers bracht ons op de hoogte dat de tocht geannuleerd wordt wegens de gestelde eisen in coronatijd.

In Ieper wordt de wandeling wel georganiseerd en is er keuze tussen een verkenning van de binnenstad en vestingen of, voor de langere afstanden, de rust opzoeken op het omliggende platteland. Gewoon eens een namiddagje genieten van de kerstsfeer in de stad of een museum bezoeken, kan ook.

Te zien in Ieper

De Lakenhalle was tijdens de Middeleeuwen de overdekte verkoop- en opslagplaats van laken aan de waterweg de Ieperlee. In het midden van het voorgebouw vind je het belfort. Het onderste deel was ooit de schatkamer en de middenverdieping de wapenkamer. In het Klokkenluidershuis hangen de 49 klokken van de beiaard. Het “In Flanders Fields museum” is er nu te vinden.

De Menenpoort is een Brits herdenkingsmonument ter nagedachtenis aan de Eerste Wereldoorlog. De naam van 54.896 vermiste soldaten zijn er op terug te vinden. Elke avond, om 20 uur, wordt er de Last Post geblazen.

De kazematten werden in 2013 geopend voor het grote publiek.

Dit is maar een greep uit de talrijke, te ontdekken gebouwen.

Ter afsluiting van 2021: de planning was gemaakt maar corona bepaalde of de busreizen al of niet konden doorgaan.

Aan alle deelnemers van de busreis… welkom!

De Roo Marleen

Busverantwoordelijke Wandelclub Beernem VZW