Header lokaal 270321

Busreis Lommel 23 mei 2021

Onder voorbehoud van Covid-19 richtlijnen.

BUSREIS naar LOMMEL (Limburg)
ZONDAG 23 MEI 2021

met mogelijkheid bezoek aan Duitse Militaire Begraafplaats

Wandeltocht: Jubileumtocht 40 jaar WSV Milieu 2000 Lommel

Inrichtende club: WSV Milieu 2000 Lommel (2043)

Start: Buurthuis Het Zand, Frederik van Eedenstraat 8, Lommel

Wandelafstanden: 5 – 8 – 12 – 16 – 20 km

We vertrekken om 8.00u aan de parking naast de kerk, K.Cardijnlaan in Beernem.

Prijs: 10 euro, inschrijvingsgeld inbegrepen.

Terugreis: om 16.00 uur of 16.30 uur (wordt meegedeeld op de bus)

Inschrijven kan:

-via verantwoordelijke busreizen, Marleen De Roo: 0477/957940 of 09/374.70.23 of bij voorkeur via e-mail naar romain.bleyaert@proximus.be

-tijdens een organisatie van onze club, bij het secretariaat.

Info over het wandelparcours

Onderstaande informatie ontving ik reeds begin februari van meneer Engelen, bestuurslid, waarvoor dank.

Het grootste gedeelte van de wandeling loopt via de bossen van het Weyerken naar de Lommelse Sahara met zijn zandduinen, waterplassen, zijn 30 m hoge uitkijktoren, de vlechtwerken van natuurkunstenaar Will Beckers en voetgangersbrug over het Kempisch kanaal. Voor elke deelnemer is er een attentie en sticker voorzien.

De definitieve wandelroutes zijn identiek aan vorig jaar wegens … uitgesteld door corona, dus gaven de parcoursbouwers de volgende informatie door:

• Route van +/- 4 km langs verharde wegen en voetpaden voor minder mobiele wandelaars – geen rustpost
  • Route van +/- 5 km door de bossen van het Weyerken – Geen rustpost.
  • Route van +/- 8 km via het Weyerken naar de Lommelse Sahara en de vlechtwerken – 1 rustpost.
  • Route +/- 12 km met ook nog als extra de uitkijktoren.
  • Route van +/- 16 km is de 8 km plus een extra lus van +/- 8 km over de wandelbrug naar de Blekerheide met tweemaal rustpost in de scoutslokalen.
  • Route +/- 20 km is de 12 km plus een extra lus van +/- 8 km over de wandelbrug naar de Blekerheide met ook tweemaal een rust-controle in de scoutslokalen.
  • Op de rustpost is er de mogelijkheid om te proeven van een “Loemelaer”,  een typisch Lommels streekbier.

Mochten de coronamaatregelen nog steeds rustposten verbieden, zal men met een systeem van aparte lussen werken en kunnen de afstanden variëren.

Eén lus zal zeker de Lommelse Sahara met de vlechtwerken aandoen (7 à 8 km). Een andere lus zal richting Lommel Werkplaatsen gaan over de afstanden van 6 km en 10 km. Door beide lussen te combineren, komt men aan 20 km.

Het verharde parcours voor minder mobiele wandelaars blijft altijd behouden.

Bijkomende mogelijkheden voor de korte afstandswandelaars

We bouwen terug de mogelijkheid in om, met de bus om 14.00 stipt, de Duitse Militaire Begraafplaats te bezoeken.

De Duitse Militaire Begraafplaats, met 40.000 gesneuvelde soldaten uit de wereldoorlogen, ligt te midden van de heide, in het Gehucht Kattenbos, Dodenveldstraat 30. Het is het grootste Duitse militaire kerkhof in West-Europa. “Normaal” is de taverne “Hof Ter Vrede” op het domein geopend.

Op zelfstandige basis kan je ook ook, te voet, onderstaande bezoeken…

Het bezoek aan het glazen huis (Dorp 14 B, 3920 Lommel – openingsuren van 10.00 tot 17.00 uur) is zeker de moeite waard. Hier zijn doorlopend tentoonstellingen van internationale glaskunstenaars. Het Glazen Huis op zich, is wel de moeite.

De afstand van de startzaal tot Lommel centrum bedraagt ongeveer 1,5 km. Let wel om het Glazen Huis te bezoeken dient er inkomgeld betaald.

Dit bezoek is gemakkelijk te combineren met een gratis bezoek aan de Lommelse Teutenmarkt, een brocante, rommel- en antiekmarkt die tussen 08.00 en 16.00 uur op het Marktplein (Dorp) plaats heeft.

Opmerking

Meneer Engelen laat ons weten dat ook de volgende jaren deze wandeling onder de naam “Saharatocht” op dezelfde datum, startplaats, omgeving en bezienswaardigheden blijft bestaan.

Je ziet… mogelijkheden te over voor een welgevulde dag, zelfs voor niet-wandelaars.

Nu maar hopen dat deze busuitstap kan doorgaan.

Graag tot dan,

Marleen, verantwoordelijke busreizen