Bloemendaletocht 06 februari 2022

BLOEMENDALETOCHT OP ZONDAG 6 FEBRUARI 2022

Eindelijk mogen we terug een wandeltocht organiseren en belangrijker nog, wij geloven dat alles zoals voorzien zal kunnen doorgaan.
Dit zeker na de beslissingen van het overlegcomité (zie BE Alert van 21 januari op de website).
Voor de catering en rustposten dienden we wel nog een beroep te doen op de plaatselijke horeca.

Op zondag 6 februari starten we vanaf 7.30u. aan “De Kleine Beer”. Dit voor een mooie wandeltocht, met nieuwe wandelgedeeltes, doorheen Beernem.

Startplaats: O.C. De Kleine Beer C. Marichalstraat 5, 8730 Beernem
Van 07.30u. tot 15.00 uur
Afstanden: 4 – 6 – 11 – 15 – 21 km.

De Kleine Beer    Café Lucas     De Kleine Beer     Totaal
4 km                                                                                              4,2 km
6 km                                                                                              6,2 km
11 km                                              6,6 km              4 km           10,6 km
15 km                  6,2 km                6,6 km               4 km           16,8 km
21 km                  6,2 km                8,6 km            6,4 km           21,2 km

We vertrekken richting de St-Amanduskerk met bijna alle afstanden: de 4 – 6 – 15 (1x) en 21 (1x) km.
We wandelen verder in de Hoornstraat, waar een openbaar toilet voorzien is, de 4 km slaat daar rechtsaf in de Kasteeldreef.

De 6 – 15 en 21 km wandelen rechtdoor, om een beetje verder een domein in te wandelen waar we tot op heden nog niet zijn doorgewandeld (iets totaal NIEUW dus).
We wandelen eerst langs enkele grote vijvers, waarna we rechtsaf afslaan. Iets verder komen we dan in het bos terecht.
Op het einde van dit bos wandelen we verder mee met de 4 km, doorheen Mirte, “langs het tuinpad van mijn vader”, richting het Bargepark.
Langs het rugbyveld gaan we een klein wegeltje in dat ons naar het marktplein brengt.
We steken het marktplein over en komen opnieuw aan De Kleine Beer terecht, waar in de cafetaria  iets kan gedronken worden.

De 11 – 15 (2x) en 21 (2x) km) wandelt over de brug van het kanaal, daar gaat het rechtsaf naar het kanaal toe, welke we verder zullen volgen tot aan de splitsing.
Daar gaat de 11 en de 15 km. linksaf tot aan de Waterstraat. De 21 km gaat eerst nog rechtdoor, onder de spoorweg door en daarna linksaf tot aan de Waterstraat.
Daar wandelen we verder tot aan de Wellingstraat, de dreef in, voorbij de sportvelden tot aan de rustpost café Lucas.
Na die stop gaat het opnieuw richting kanaal en dan de fietsbrug over. Vervolgens gaat het verder langs het water, voorbij het natuurpark, tot aan de splitsing.
De 11 en 15 km draaien daar rechtsaf en volgen de Legeweg tot aan het eindpunt.
De 21 km loopt eerst nog wat verder door, daarna gaat het rechtsaf en een eind verder wandelen ze terug mee met de 11 en 15 km.

U ziet, het is een wandeling met veel natuur: water, bos, rustige wandelwegeltjes.
Een wandeling om zeker aan deel te nemen. Met gelegenheid tot verpozen en waar ook toiletgelegenheid voorzien is.

Dus ALLE WANDELAARS, zeker ook onze leden, heten we hartelijk welkom!

Parcours: Marc D’ haeninck