januari 2022

Bloemendaletocht 06 februari 2022

BLOEMENDALETOCHT OP ZONDAG 6 FEBRUARI 2022

Joepie, we mogen terug een wandeltocht organiseren en belangrijker nog wij geloven dat alles zoals voorzien zal kunnen doorgaan.
Dit zeker na de beslissingen van het overlegcomité (zie BE Alert van 21 januari op de website).

Op zondag 6 februari starten we vanaf 7.30u. aan “De Kleine Beer”. Dit voor een mooie wandeltocht, met nieuwe wandelgedeeltes, doorheen Beernem.

Startplaats: O.C. De Kleine Beer C. Marichalstraat 5, 8730 Beernem
Van 07.30u. tot 15.00 uur
Afstanden: 4 – 6 – 11 – 15 – 21 km.
Afstanden:
                        De Kleine Beer    Café Lucas     De Kleine Beer     Totaal
4 km                                                                                              4,2 km
6 km                                                                                              6,2 km
10 km                                              6,6 km              4 km           10,6 km
15 km                  6,2 km                6,6 km               4 km           16,8 km
20 km                  6,2 km                8,6 km            6,4 km           21,2 km

We vertrekken richting St-Amanduskerk met bijna alle afstanden: de 4 – 6 – 15 (1x) en 21 (1x) km.
We wandelen verder in de Hoornstraat, waar een openbaar toilet voorzien is, de 4 km slaat daar rechtsaf in de Kasteeldreef.

De 6 – 15 en 21 km wandelen rechtdoor om een beetje verder, rechts, een domein in te wandelen waar we tot op heden nog niet zijn doorgewandeld (iets totaal NIEUW dus).
We wandelen eerst langs enkele grote vijvers, draaien daarna rechtsaf en komen dan iets verder in het bos terecht.
Op het einde van het bos wandelen we verder mee met de 4 km, doorheen Mirte, “langs het tuinpad van mijn vader”, richting Bargepark.
Langs het rugbyveld gaan we een klein wegeltje in naar het marktplein.
We steken het marktplein over en komen weer aan De Kleine Beer terecht waar in de cafetaria (altijd) iets kan gedronken worden.

De 11 – 15 (2x) en 21 (2x) km) wandelt over de brug van het kanaal, rechtsaf naar het kanaal toe, waarna we het kanaal verder volgen tot aan de splitsing.
Daar wandelen de 11 en 15 km linksaf verder tot aan de Waterstraat en de 21 km gaat rechtdoor, onder de spoorweg, daarna linksaf tot aan de Waterstraat.
Daar lopen we verder tot aan de Wellingstraat, de dreef in, voorbij de sportvelden tot aan de rustpost café Lucas.

Na die stop gaat het opnieuw richting kanaal en dan de fietsbrug over. Daar lopen we langs het water, voorbij het natuurpark tot aan de splitsing.
De 11 en 15 km draaien daar rechtsaf en volgen de Legeweg tot aan het eindpunt.
De 21 km loopt iets verder door, daarna rechtsaf en een eind verder wandelen ze terug mee met de 11 en 15 km.

U ziet, het is een wandeling met veel natuur: water, bos, rustige wandelwegeltjes.
Een wandeling om zeker aan deel te nemen. Met gelegenheid tot verpozen en waar ook toiletgelegenheid voorzien is.

Dus ALLE WANDELAARS, zeker ook onze leden, heten we hartelijk welkom!!!

Parcours: Marc D’ haeninck