Startpagina

februari 28th, 2019 | Posted by wandelclubbeernem.be in Startpagina

Ledenfeest, 30 november 2019, in de Zandberghoeve.
Zie rubriek “INFO”  / Ledenfeest
******************

Onze volgende busreis.
WOLVERTEM (Vlaams-Brabant) op ZONDAG 15 SEPTEMBER 2019

Wandeltocht: Eindezomertocht

Inrichtende club: Wandelclub Cracks Wolvertem (4130)

Start: Basisschool De Zonnebloem, Karel Baudewijnslaan 26

Wandelafstanden: 6 – 12 – 18 – 22 km

We vertrekken om 8.00u aan de parking naast de kerk C. Cardijnlaan in Beernem.
Prijs: 10 euro, inschrijvingsgeld inbegrepen.
Terugreis: om 16.00 uur of 16.30 uur (wordt meegedeeld op de bus)

Info over het wandelparcours

Dit ligt in de rand van Brussel, in de Groene Gordel. Altijd de moeite om verborgen pareltjes te ontdekken!
Via dreven, het Imdekasteel, de Boskapel en verkeersvrije wegen gaat de wandeling naar het gehucht Slozen en omgeving.

Imdekasteel, met bijhorende gesloten kasteelhoeve (17e eeuw), situeert zich in het gehucht Imde en dateert uit de 19e eeuw. Het ligt midden een uitgestrekt landgoed met parken, vijvers en weiden. Een paar jaar terug werd het geteisterd door een zware brand en staat nu te koop.

Boskapel ‘O-L-Vrouw Behoudenis der Kranken” was een bedevaartsoord. Het is opgetrokken in barokstijl einde 17e – begin 18e eeuw en ligt op het einde van een dreef in bosgebied.

==================================================================================

Inschrijven voor onze busreizen:
Op het secretariaat tijdens de wandeltochten van onze club.
of bij Marleen De Roo :  Tel. 09/374 70 23
                                        GSM 0477/95 79 40
                                                   e-mail:  romain.bleyaert@proximus.be
of via e-mail:  info@wandelclubbeernem.be

Wacht echter niet tot de laatste dag om je in te schrijven.
Dit maakt het voor ons organisatorisch wat éénvoudiger.
Inschrijven kan tot 5 dagen vóór de busreis.
Daarna enkel nog volgens de beschikbare plaatsen.

Info aangaande de busreizen en de eigen organisaties kun je vanaf heden
terugvinden onder de rubriek “Kalender” bij “Busreizen 2019” en “Wandelkalender 2019

STREEK OM TE ONTDEKKEN ! Beernem …parel voor wandel- en fietstoerisme. De landelijke gemeente Beernem ligt op zowat 15 km van Brugge, op de grens van West- en Oost-Vlaanderen. De gemeente is een fusie van Beernem, Oedelem en Sint-Joris. Beernem is via de TV-serie ‘De bossen van Vlaanderen’ vooral gekend als een zeer bosrijke gemeente. Het Provinciaal Domein Bulskampveld is het grootste aaneengesloten bosgebied van West-Vlaanderen. Oedelem staat garant voor weiden en akkers. Het ‘Beverhoutsveld’ is een beschermd landbouw- en natuurgebied met talrijke dreven en paden die uitnodigen tot onthaasten. ‘Oedelemberg’, een zachte glooiing van 23 meter, is uitzonderlijk voor dit vlakke landschap. Sint-Joris is de kleinste deelgemeente; het dorp ligt rond de kerktoren geschaard aan de idyllische oevers van het kanaal Brugge-Gent. Beernem is zowel met de wagen als met het openbaar vervoer vlot bereikbaar. Diverse wandel- en fietsroutes zetten de vele aspecten van Beernem extra in de kijker.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.