Startpagina

februari 28th, 2019 | Posted by wandelclubbeernem.be in Startpagina

Volgende eigen organisatie donderdag 20 juni 2019.

“Rondom de Kijkuit” Parcours – Paul Stevens

Het café “ De Kijkuit” wordt voor het eerst vermeld in 1779 als “ den Kyckuyt”.

In 1807 worden twee herbergen vermeld “ De kyckuyt” en “ de oude Kyckuyt” die toen al een dertig, veertigtal jaar bestonden. Beide worden op dezelfde locatie gesitueerd.

In 1987 werd het nieuwe stuk kanaal tussen Beernem en St Joris in gebruik genomen. Hierdoor veranderde het oude bochtige gedeelte tot St.-Joris “de miseriebocht“ tot een ideale watersportlocatie en tevens natuurreservaat. De huidige herberg “De Kijkuit” biedt verschillende outdoor sportmogelijkheden aan in de natuur en is tevens een bruisende herberg waar het heerlijk en gezellig eten is.

Dit jaar hebben we wegens gebrek aan een degelijke rustpost gekozen voor een lussen-parcours.

De wandeltocht bestaat uit drie lussen die elk een andere richting uitgaan ten noorden van het kanaal.

LUS 1 = 6,7 km / LUS 2 = 5,95 km / LUS 3 = 6,25 km

Parcours voor mensen met een beperking ( volledig verhard ) = 4,65 km

Graag wil ik de deelnemende wandelaars niet alleen van de prachtige natuur laten genieten, maar ik zou hen ook wat historische info willen meegeven over de plaatsen welke ze bewandelen. Daarom heb ik de Heemkundige kring Beernem met name voorzitter Carlos Croene aangeschreven. Deze heeft me een uitgebreid overzicht bezorgd betreffende de verschillende plaatsen waar de wandeling langs passeert.

Hierbij een woord van dank aan Dhr. Carlos Croene voor zijn interessante bijdrage die je volledig kan terugvinden onder de rubriek kalender /Wandelkalender 2019.

==================================================================================

Volgende busreis op zondag 7 JULI 2019

FORCHIES-LA-MARCHE (Henegouwen) –  6e Marche des Châteaux

Inrichtende club: Les Traine-Savates uit Montignies s/Sambre

Start: Ecole des 3 Bonniers, Rue des 3 Bonniers, FORCHIES-LA-MARCHE

Wandelafstanden: 4 – 7 – 13 – 21 km

We vertrekken om 8.00u aan de parking naast de kerk C. Cardijnlaan in Beernem.
Prijs: 10 euro, inschrijvingsgeld inbegrepen!

Info over het wandelparcours

Landelijk en bebost parcours, waarlangs de kastelen van Trazegnies, Forchie en Fontaine-l’Evêque liggen, alsook de gerenoveerde en opnieuw beboste terrils, de overblijfselen van wat ooit een rijke mijnenstreek was.

Verdere info kun je terugvinden onder de rubriek kalender / busreizen 2019

Inschrijven voor onze busreizen kan:
Op het secretariaat tijdens de wandeltochten van onze club.
of bij Marleen De Roo :  Tel. 09/374 70 23
                                        GSM 0477/95 79 40
                                                   e-mail:  romain.bleyaert@proximus.be
of via e-mail:  info@wandelclubbeernem.be

Wacht echter niet tot de laatste dag om je in te schrijven.
Dit maakt het voor ons organisatorisch wat éénvoudiger.
Inschrijven kan tot 5 dagen vóór de busreis.

Daarna enkel nog volgens de beschikbare plaatsen.

Prijs voor inclusie 2019.
Wandelclub Beernem valt in de prijzen. Tekst en foto’s zie rubriek “Info.

Info aangaande de busreizen en de eigen organisaties kun je vanaf heden
terugvinden onder de rubriek “Kalender” bij “Busreizen 2019” en “Wandelkalender 2019

STREEK OM TE ONTDEKKEN ! Beernem …parel voor wandel- en fietstoerisme. De landelijke gemeente Beernem ligt op zowat 15 km van Brugge, op de grens van West- en Oost-Vlaanderen. De gemeente is een fusie van Beernem, Oedelem en Sint-Joris. Beernem is via de TV-serie ‘De bossen van Vlaanderen’ vooral gekend als een zeer bosrijke gemeente. Het Provinciaal Domein Bulskampveld is het grootste aaneengesloten bosgebied van West-Vlaanderen. Oedelem staat garant voor weiden en akkers. Het ‘Beverhoutsveld’ is een beschermd landbouw- en natuurgebied met talrijke dreven en paden die uitnodigen tot onthaasten. ‘Oedelemberg’, een zachte glooiing van 23 meter, is uitzonderlijk voor dit vlakke landschap. Sint-Joris is de kleinste deelgemeente; het dorp ligt rond de kerktoren geschaard aan de idyllische oevers van het kanaal Brugge-Gent. Beernem is zowel met de wagen als met het openbaar vervoer vlot bereikbaar. Diverse wandel- en fietsroutes zetten de vele aspecten van Beernem extra in de kijker.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.